szerda, május 16, 2007

Megint csak a balinokról

...merthogy megtaláltak. Ezt állítják ugyanis, hogy a balint nem te találod meg, hanem majd ő megtalál téged...! :D Hát, nem tudom, ez hogy van másoknál, én olyan helyen álltam le horgászni rájuk, hogy én úgy érzem én találtam meg őket, de nem kétlem a fenti bölcsesség létjogosultságát.

A színhely, ahol én rájuk horgásztam a Tisza híd Szolnoknál. Ez a rész, mármint a hídalatti burványos, HEMZSEG a balinoktól napok óta. Azt nem tudom, hogy előtte milyen volt, vagy hogy meddig tart ez az édeni állapot, de én még életemben nem láttam ennyi örjöngő balint egy rakáson egész életemben ha összeadom se :D. Hosszú kanyargó kirohanásokkal kergetik méterhosszakon a sodrásban lavírozó küszöket. Egymástól meg a parttól 15-30 méterre. Erősek, gyorsak, nagyok, vadak.

Nagy élmény akasztani őket! Az ötös boton már a fiatalok jól is küzdenek (35 and up) de egy 50 centis már megdolgoztatja a botot rendesen. Én fogtam már léggyel több csukát az ötven felettiekből léggyel, de egyik sem volt összehasonlíthatő élmény ezzel. Persze, ha a csukákat is az ötössel akasztom, más lenne most a véleményem az biztos.... No mindegy, mondjuk csak azt, hogy ötös osztályban, wf zsinórral, néhány léggyel meg is vagyunk egész nap.... tegnap a boton, meg egy övtáskán kívül mást nem is vittem magammal a vonaton szolnok felé.

És nézzétek mit fogtam:

A három közelmúlti alkalommal, összesen kilenc óra horgászattal 13 szép balint fogtam, úgy hogy előtte nem horgásztam balinra. Akkor most nehéz a legyezés vagy könnyű? Eredményes van sem? Érdemes megpróbálni vagy sem?

Teljes függőséghez vezet. Ez tuti. Rendesen addictive. Megyek is kötök néhány izét...