szombat, május 12, 2007

Nakéremszépen! Fogtam Balint is mostmán!

Tehát, a lényeg a következő: Még nemigazán fogtam balint. Persze, fogtam már úgy, hogy mittudomén, spiccbotos úszózás közben, mikor a csonticsokor vizet ért, odavágott a balin, és "megfogtam". Vagy, jászozás közben odaütött az apró légynek a balin.

De úgy, hogymost "elmegyek má egyet balinozni", és történetesen tényleg fogok 4 "nagyobb" ( 40 - 50 centiméteres , ez nekem most a nagy) balint, ilyenre még nem volt példa!

Igazából arra gondoltam, hogy ma lelátogatok a Tiszára , kiscsaládommal karöltve, Szolnokra, a hídhoz, ahol van szép nagy ligetes játszótér, meg parkok, meg sörözők, meg szép sétány, meg kidudjamimég, tehát ahol nemcsak én élvezem az időtöltést, de a kicsi is meg a nagy is.

Régóta foglalkoztat már a balinok horgászata, azaz viselkedésének tanulmányozása, de mindez csak "papíron", elméletben, kérdezősködés, olvasás, fórumozás. Ennyi jött le ebből nekem eddig:

A balin:

-szereti a sodrós és burványos vizet
-ahol a küszcsapat, ott a balin
-imádja a piros fejet a fehér légy elején
-hangosan látványosan vadászik

Dookiflash balinlégykölteménye nagyon inspiráló volt számomra, mert megtestesíti az egyszerűséget és az "esszencialitást. Én mindezekből arra következtettem, hogy ha kötök egy legyet, ami méretében és színében a küszt érzékelteti, és van egy piros feje, nem nyúlhatok nagyon mellé.


Koradélután értünk le, először próbáltam jászokat hajkurászni, a balinoknak szánt légy kisebb változatával. Második dobás után, a vizetérő legyet valami elhörpölte, s már inali is vissza a bokrok felé. Azt gondoltam nagyobb jász. Csaszi, meg Pintérgabi kilós jászokat fogdos fennt a zagyva közepén léggyel. Megörültem, mert gondoltam végre én is büszkélkedhetek egy testesebb jaszkóval. De nem az volt, hanem ő:


Felfelé sétálva a parton a híd felé, egyszer csak nagy rablás. Aztán mégegy, tízméterrel feljebb, majd mégegy, szépen sorban!!! Még mindíg a kisebbik legyet használva kezdtem meghajigálni a csapatot. Hatalmas burvány közvetlen a légy mögött... Lemarad... Ismétlés... Gondoltam nem is olyan rosz légy ez.. most nem kellene abbahagyni :D. A következő bevontatás után kis elnehezedés, Megvan! Nem túl nagy, de nekem ez is eredmény. Örűttem. Újabb dobás, behúzás, burvány a légy mogött, elnehezedés, de most már valami nagyobb dolgozik a horgon, egyenletesen húz, az ötös pálca felkeményszik, de szépen tart ellen. Jó percig fel sem jön a fenékről. Elmegy mellettem, majd lendülettel fúrná be magát a bokrosabb részbe.

No, oda azér ne, ha lehet, szóval megpróáltam kiterelni, mostmár durvábban. Érdekes ez sekszpír bot, én nagyon szeretem. Azért egy hosszabb nem ártana ide a tiszára.

Fogtam még egyet néhany percen belül, aztán elcsendesült a banda szépen lassan, később már sehol a környéken nem volt már rabás, még elvétve sem, és úgy tűnt elvonultak, vagy lepihentek.

No, ennyi vót a mai napi peca. Én boldogan jöttem el a víztől. de mán mennék is vissza... ;D